Bitcoin spränger förbi 10 000 $ när kryptomarknaderna blev fem månaders höga

Efter månader med sömn har marknaderna för Bitcoin och cryptocurrency äntligen vaknat. Nästan 18 miljarder dollar tillkom det totala marknadsvärde under helgen, men BTC var inte den digitala tillgången med bäst resultat.

Kryptomarknaderna har toppat 300 miljarder dollar i total marknadsvärde, vilket är deras högsta nivåer under fem och en halv månad. Sedan helgen startade har cirka 18 miljarder dollar gått in i rymden då Bitcoin och Ethereum dominerade vinster.

Bitcoin toppar 10 000 dollar

Vid handeln i Asien på måndag morgon hade BTC nått 10 330 dollar, det högsta priset sedan en kort topp i början av juni. Som Finbold förutspådde förra veckan skulle ett stort drag snart ske .

Bitcoin befinner sig nu på en kritisk motståndspunkt som den måste övervinna för att verifiera detta rally. Förra gången det handlade högre än detta var i februari när det slog 10 500 $. Sedan dess har tillgången formats av lägre höjder under den längre siktperioden, innan den gick in i en två och en halv månad med sidohandel.

Nu när BTC är tillbaka på motstånd kommer alla ögon att vara på nästa drag. Det måste stänga över sitt tidigare topp för att bilda ett nytt och vända över ett år med nedtrender.

Flytten har varit så stor än till och med mainstream-medier har rubrikerat med Bitcoin, även om CNBC ofta har varit en mothandelsindikator tidigare.

Ethereum i brand

Medan flytten tillbaka till femfigurers territorium har varit bra för innehavare av Bitcoin-väskor, har det varit Ethereum som verkligen har blivit tårt nyligen. Under den senaste veckan har ETH-priserna stigit nästan 40% från cirka 235 $ till topp på $ 330 för några timmar sedan.

Momentum för världens största smarta kontraktplattform har drivits av tillkännagivandet att det slutliga offentliga testnätverket för den efterlängtade ETH 2.0-uppgraderingen kommer att lanseras i början av nästa månad. Den här stora uppgraderingen kommer att medföra mycket efterlängtade möjligheter till staking och välbehövda skalningslösningar eftersom det nuvarande nätverket lider på grund av höga krav på det.

Efter månader med inaktivitet har Ethereum-priserna stigit till höga nivåer som inte har sett på över ett år. Nästa stora motståndspunkt för ETH är strax över $ 350 där den träffade sommaren 2019. En övergång längre än detta kan ta priser till $ 400 mycket snabbt.

Andra kryptotillgångar har utvecklats väl har till stor del varit relaterade till boom i decentraliserad finansiering (DeFi) de senaste månaderna. Utbytesmöjligheter har resulterat i att investerare eller „likviditets gruvdriftare“ strömmade till platsen för att deponera sina kryptotillgångar som säkerhet . Detta har orsakat en ökning av det totala värdet som låsts på DeFi-marknaderna, som just har nått en annan högsta tid på 3,68 miljarder dollar.