Bitcoin Prijs stijgt naar $27.000 in de laatste rally.

De Bitcoin-stieren zijn nog niet voorbij, want ’s werelds belangrijkste digitale bron heeft tijdens de vroege handel in Azië een nieuwe recordhoogte van bijna $27.000 bereikt.

Een recordhoogte van $26.940 is een paar uur geleden bereikt door Bitcoin Era volgens Tradingview.com. De verhuizing heeft nog eens 7,5% toegevoegd aan de prijs van de koning van de crypto in de afgelopen 24 uur.

Op dit moment hadden de prijzen zich enigszins teruggetrokken om te handelen op ongeveer $26.800, wat niet ver van de recente hoogte is, en tekenen geven nog steeds aan dat er meer bullish momentum is dat de prijzen tot maar liefst $30.000 of meer zou kunnen opdrijven.

Analist, Josh Rager, zeg het maar;

„Een beetje wild dat Bitcoin nu dichter bij 30.000 dollar is dan 20.000 dollar.“

Collega-analist ‚Bitcoin Jack‘ merkte op dat de huidige niveaus een potentiële omverwerping zouden kunnen ontwikkelen met als gevolg een zware correctie.

$BTC $26,6 tot 30K is een regio waar een potentiële omverwerping zou kunnen ontstaan, wat alleen wordt bevestigd door weer onder de diagonalen te vallen, wat leidt tot een grote correctie.

Zonder omverwerping, zal de prijs eng steil blijven in de richting van 36-42K, zo lijkt het.

Redenen voor Big Bitcoin Move
Vanuit een fundamenteel perspectief, zijn er een aantal bestuurders van momentum voor deze epische rally die dubbele Bitcoin’s prijs heeft sinds het begin van november. De grafieken zien er misschien uit zoals in 2017, maar deze keer zijn de zaken heel anders.

Kraken’s Dan Held heeft het een ’supercycle‘ genoemd, wat bevestigt dat het anders is tijdens deze cyclus.

1/ Waarom Bitcoin misschien een ’supercyclus‘ doormaakt

Deze keer is het anders: COVID, Gold 2.0 narratief, institutionele kudde, en gebruiksgemak hebben een nieuwe fase ingeluid.

In plaats van een normale stier/beer cyclus, zou Bitcoin de conventie doorbreken en een „Supercycle“ ingaan

Draad

– Dan Held (@danheld) 26 december 2020

Held citeerde Satoshi Nakamoto die dit bijna tien jaar geleden schreef;

„Naarmate het aantal gebruikers groeit, neemt de waarde per munt toe. Het heeft het potentieel voor een positieve feedback loop; als gebruikers toenemen, gaat de waarde omhoog, wat meer gebruikers zou kunnen aantrekken om te profiteren van de toenemende waarde“.

Hij voegde eraan toe dat Bitcoin nog nooit zo’n sterke basis heeft gehad tegen een macro achtergrond die precies aangeeft waarom de asset nodig is.

Het Covid-effect is ook duidelijk waargenomen en Bitcoin overleefde dat ondanks een massale duik in min-maart. Het heeft zich hersteld en heeft sindsdien 570% winst geboekt ten opzichte van alle andere traditionele activa.

Opslag van waarde
Terwijl Bitcoin zich herstelde, gingen regeringen over de hele wereld over tot ongekende gelddruk, voegde hij eraan toe, wat een veilige haven verhaal dat zeer reëel blijkt te zijn voor degenen die vertrouwen hadden in Bitcoin, verder voedt.

„Bitcoin was speciaal ontworpen om een waardeketen te zijn in een wereld waar je je overheid of bank niet kunt vertrouwen. Die momenten komen echter niet vaak voor, zoals de financiële crisis van 2008. COVID bracht de waarde van Bitcoin in beeld voor de wereld. En daarom begon een nieuwe marktspeler Bitcoin te kopen: de instellingen.“

Held blijft de aandacht vestigen op de grote institutionele spelers die BTC in de tweede helft van 2020 hebben opgepakt. Ze zullen er waarschijnlijk ook niet veel van verkopen, wat het verhaal van vraag en aanbod nog verder aanvult.

Die epische prijsvoorspellingen die eerder dit jaar zijn gedaan, zijn misschien toch niet zo ver weg.